0 Shares 735 Views

11 de febrer de 2018: Festa de l’Arròs a Sant Fruitós de Bages

9 de febrer de 2018
735 Views

Moltes poblacions de Catalunya celebren els dies previs a la Quaresma una festivitat per oferir àpats en record de quan es feia per a repartir-los als pobres i necessitats de la vila i a forans.

Alguns pobles han perdut aquesta tradició, en altres com és el cas de Sant Fruitós de Bages, la voluntat de la gent per conservar aquesta tradició ha fet que avui en dia encara se celebri aquesta festivitat i que hagi esdevingut una de les festes més emblemàtiques de la població.

L’eix principal d’aquesta festa centenària és l’oferiment de l’àpat, que inicialment es feia amb la sopa dels pobres i a principis del segle passat va evolucionar amb l’arròs de pobre i actualment amb les paelles d’arròs.

Les paelles d’arròs es cuinen a l’aire lliure, el flaire que desprenen, la calor del foc i els cuiners i cuineres amb vestits tradicionals, són de gran atractiu per a tots els visitants.

Un any més, i ja en fa més de 150, Sant Fruitós de Bages es vesteix de gala el proper 11 de febrer en motiu de la Festa de l’Arròs, una celebració que amb el temps ha passat a formar part de la identitat del poble.

La colla de Cuiners de l’Arròs ja comença a preparar tots els ingredients per repartir 3200 racions d’Arròs.

Es programen activitats durant tot el dia, i també es podrà gaudir de diversos concursos: com el concurs de pintura ràpida i el concurs d’arrossos.

A 2/4 de 2 comencen els actes més institucionals de la Festa, amb la passada d’autoritats i parelles al bosquet, la benedicció i repartiment de l’Arròs.

Esperem ens pugueu acompanyar.

A la foto, presentació de la Festa de l’Arròs d’enguany

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com