0 Shares 874 Views

Entitats alerten que el coronavirus posa en risc gairebé 9.500 llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual

24 d'abril de 2020
874 Views

Per Social.cat / AMIC – Redacció – Imatge: Dincat

Dincat i Ammfeina demanen al Govern que garanteixi la viabilitat dels centres especials de treball.

Les associacions Dincat i Ammfeina alerten que el coronavirus posa en risc gairebé 9.500 llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental a Catalunya.

Reclamen al Govern que garanteixi la viabilitat econòmica dels Centres Especials de Treball d’iniciativa social de Catalunya. Un 80% dels centres ha posat en marxa mesures extraordinàries per evitar l’aplicació d’un ERTO i preservar el lloc de feina dels seus treballadors.

El sector reclama un pla de xoc urgent que contempli, entre altres mesures, dotar de liquiditat els CET, fer efectius els importants pendents o incrementar les subvencions.

Segons un observatori conjunt de les dues entitats, cap CET va poder garantir l’activitat productiva amb normalitat només 15 dies després del decret d’estat d’alarma. En un 64% dels casos, l’activitat era inferior o igual al 25%.

En aquest context, gairebé el 80% de centres va posar en marxa mesures extraordinàries per evitar un ERTO, com ara el teletreball (70%), l’adaptació de jornades (67%) i les reduccions de jornades dels equips (42%). Tot i això, la majoria assegura que és probable que es vegin obligats finalment a aplicar un ERTO.

“Les decisions que es prendran les pròximes setmanes en torn el repartiment de subvencions seran clau per determinar un futur digne per a moltes persones amb discapacitat intel·lectual”, explica Carles Campuzano, Director de Dincat. Per aquest motiu, Campuzano reclama al Govern “que compleixi amb el seu compromís social i blindi almenys la subvenció que tenien els CET, que ja és insuficient des de fa més de 10 anys”. Capuzano afegeix que s’està fent un sobreesforç per evitar els ERTOS, però recorda que qualsevol retallada “implicaria la pèrdua de milers de llocs de treball”.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
87 views
87 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com