0 Shares 161 Views

Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023

28 de març de 2024
161 Views

El passat divendres, 22 de març, al NEXE-ESPAI DE CULTURA i organitzat per l’Associació Brogit Difonem Cultura, editora del setmanari MONTPEITÀ, va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi MONTPEITÀ corresponent a l’any 2023. Aquest premi va ser atorgat a Isabel Morales i García per ser el fil conductor de l’Ensenyament Públic a Sant Fruitós durant la democràcia, primer al Monsenyor Gibert i després, quan junt amb altres mestres, va posar en marxa la nova escola del Pla del Puig.


Per començar, es va fer l’entrega del Premi al Subscriptor consistent en un val de 70 €, el cost de la subscripció anual al Montpeità, bescanviable amb qualsevol producte a Petro Pintó. El guanyador va ser en Josep Maria Casajuana.


Després d’una representació satírica sobre l’ensenyament durant l’època franquista va pujar a l’estrada la guardonada, la Isabel Morales.

Una sèrie de persones, mestres totes, la van acompanyar i juntes comentaren les experiències viscudes a l’escola. Primer van ser l’Àgata del Rio i la Núria Bosch parlant del començament de la nova etapa de l’Escola Monsenyor Gibert, amb el canvi a una escola propera, laica i catalana gràcies al projecte educatiu que van elaborar i aplicar, trencant tots els motlles de l’ensenyament que hi havia.

A continuació l’Anna Pérez ens va explicar les seves impressions quan va arribar al Monsenyor Gibert i la seva vivència amb la Isabel.
La Marta Casas, la Montse Peláez i l’Elisabet Badia, mestres del Pla del Puig, van explicar l’origen i el funcionament d’aquesta escola. Van ser les encarregades de tancar aquest bloc.
Seguidament, es van passar una sèrie de vídeos on alumnes, pares i persones relacionades amb l’escola van testimoniar la seva amistat amb la Isabel.


Aquest emotiu acte es va acabar amb l’entrega a la Isabel del premi que aquest any ha consistit en un quadre fet pel pintor santfruitosenc Jaume Crespiera i d’un ram de flors. La Isabel ens va fer una glossa del que sentia i els principis pedagògics del seu quadern de ruta per a l’ensenyament que els podeu llegir a la pàgina 8 d’aquest Montpeità.


Durant l’acte La Maria Campabadal i el Néstor Bravo, veu i guitarra, ens van oferir tres cançons. L’última, Paraules d’amor, d’en Joan Manuel Serrat, va ser cantada, el tros final, junt amb la Isabel.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com