0 Shares 463 Views

L’Aliança contra la Pobresa Energètica alerta que tornen els talls de subministraments amb la fi de l’estat d’alarma

24 de juny de 2020
463 Views

Per: Social.cat / AMIC – Redacció

Imatge: ACN

El govern espanyol no ha previst cap alternativa i és probable que tornin les interrupcions indiscriminades”, admeten.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) alerta que tornen els talls de subministraments amb la fi de l’estat d’alarma. L’entitat avisa que amb l’anomenada “nova normalitat” les mesures aprovades per l’Estat fins ara tornen a “deixar les famílies en mans de les companyies elèctriques” arreu del territori, excepte a Catalunya, que té la seva normativa pròpia. “El govern espanyol no ha previst cap alternativa i és probable que tornin les interrupcions de subministrament indiscriminades per motiu d’impagament”, admeten.

“Les mesures durant l’estat d’alarma impulsades pel Ministeri per a la Transició Ecològica no han resolt en cap cas què passa amb les factures que les famílies, en un context de crisi econòmica i social, no poden pagar a final de mes”, alerten a l’APE, que també posa en evidència que, fins ara havien estat protegides, però que ara les companyies ja “estan legitimades” per iniciar procediments de suspensió del subministrament que poden durar entre dos i quatre mesos.

“Al govern espanyol li ha faltat molta valentia per responsabilitzar les grans companyies dels impagaments. En un context de major consum domèstic, és de rebut que aquestes empreses assumeixin el total de consums de les famílies més vulnerables o d’aquelles que directament han estat afectades per la Covid-19”, proposen a l’entitat.

La pressió a les elèctriques

De fet, a l’APE expliquen que, durant els darrers mesos, han assistit a les juntes ordinàries d’Endesa i Naturgy per urgir-les a assumir aquest deute, però que les propostes “han estat ignorades”. També denuncien a l’APE que la patronal Associació Espanyola d’Empreses d’Aigua Urbana (AGA) va remetre durant l’estat d’alarma una carta exigint a la ministra que donés “marxa enrere” a la prohibició dels talls, perquè temia que “el possible increment de la morositat podria tenir efectes en els comptes de resultats”.

“En plena pandemia, s’ha fet encara més evident la importància del dret a l’aigua com a requisit indispensable per tenir una bona higiene i evitar el contagi”, remarquen a l’entitat, que critica que, malgrat tot, empreses com Agbar han pressionat el govern per impedir el compliment d’aquest dret. Per això, reclamen al govern de l’Estat que garanteixi el dret a aquests serveis bàsics, i posen d’exemple el cas català i la Llei 24/2015.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
98 views
98 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7780 views
7780 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com