0 Shares 581 Views

El govern aprova una nova convocatòria de 240 noves places de bombers i bomberes

8 de febrer de 2023
581 Views

Es tracta de la primera convocatòria que reserva el 40% de les places a dones, que actualment representen només el 2’8% del personal al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya

Les persones interessades en participar poden presentar les sol·licituds a partir de demà i fins al dia 23 de febrer

A la pàgina www.gencat.cat/bomberes es podran fer les inscripcions a la convocatòria i consultar altres dades concretes de la mateixa, com són els terminis, els requisits necessaris per participar-hi i les fases del procés.

El Departament d’Interior ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria de concurs oposició de 240 noves places per a l’ingrés a la categoria de bomber/a de primera de l’escala tècnica. Aquesta és la primera oferta pública al Cos de Bombers que reserva un 40% de les places a dones; en total, 96. Amb l’aplicació d’aquesta mesura, el Departament d’Interior pretén revertir la baixa representació femenina en els Bombers de la Generalitat, que actualment només és d’un 2’8%.

La publicació de la convocatòria ha estat avui, 26 de gener de 2023, i el termini de presentació (20 dies hàbils comptant des l’endemà de la publicació) acabarà el proper 23 de febrer de 2023, inclòs.

Cal presentar les sol·licituds de participació de forma telemàtica, a través de la plataforma Tràmits Gencat (https://web.gencat.cat/ca/tramits) i de la pàgina web www.gencat.cat/bomberes.

Com és habitual en aquestes convocatòries, el procés de selecció del nou personal per al Cos de Bombers és el concurs-oposició, que es complementarà amb una fase formativa i una de pràctiques. La primera fase, la d’oposició, atorgarà a les persones participants un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, físiques, oficis, avaluació psicològica i mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana.

La segona fase és la de concurs i meritarà un màxim de 20 punts. Aquí es valoraran, entre d’altres, els serveis prestats com a bomber/a, auxiliar forestal, conductor/a, membre dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), personal tècnic especialista adscrit del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat i personal tècnic operador de Control (TEOC) a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

Les persones que, segons la nota aconseguida, hagin superat aquestes dues fases, hauran de fer un curs de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El curs, de 900 hores lectives, constarà de nou mòduls. Només les persones que superin aquesta fase començaran la darrera de tot el procés: les pràctiques en un parc de Bombers. En aquesta fase caldrà realitzar i superar 1.104 hores de servei efectiu abans de rebre el nomenament oficial com a bomber/a de la Generalitat de Catalunya.

D’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat d’accés a la Funció Pública, els processos selectius es realitzen sempre garantint que, amb independència del gènere, els nous funcionaris i les noves funcionàries hauran d’haver superat i aprovat totes les fases de les convocatòries i tindran les condicions, aptituds i habilitats per realitzar totes les tasques necessàries.

Generalitat de Catalunya

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com