0 Shares 58 Views

Eclipsi.

10 de juny de 2021
58 Views
Per: Redacció Foto: istock

 

Dijous dia 10, tindrem ocasió de veure un espectacle astronòmic en ple dia.

Podrem contemplar un eclipsi parcial de Sol, que malgrat que a casa nostra només es veurà un escàs 7%, si els núvols ho permeten, serà interessant d’observar.

Començarà a les 11h 19’ 41”. El màxim serà a les 11h 55’ 23” i acabarà  a les 12h 33’ 00” (hora local)

Només serà una petita mossegada, però és que ni a la seva zona de major visibilitat, que coincidirà amb al nord de Canadà, de Groenlàndia i de Rússia, no es produirà la totalitat, sinó que serà dels anomenats anulars, i que són els que el Sol, fins i tot en el màxim de l’eclipsi, no acaba tapant-se del tot, sinó que, com el seu nom indica, li quedarà un anell de llum al voltant de la Lluna.

Per bé que se sap, no costa res repetir-ho: El Sol, ni parcialment eclipsat, mai es pot mirar directament, sinó que s’han d’utilitzar ulleres específiques o filtres homologats (descarteu radiografies o vidres de soldar) per tal de poder-hi dirigir la visió, doncs si no es prenen aquestes precaucions, es poden sofrir lesions a la retina, en alguns casos, irreparables.

També, es pot contemplar l’eclipsi de manera indirecte, que consisteix en fer un foradet en una cartolina, i projectar el Sol sobre un altre paper o cartolina clara, no havent-hi perill de lesió ocular, o bé projectant la llum del Sol a través d’un telescopi.

No tenim gaires ocasions de contemplar un fenòmen com aquest des de casa nostra, però preneu-ne nota que l’any 2026, concretament el 12 d’agost, se’n produirà un de total que podrem veure des de Catalunya. Ja falta poc!!!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Estiu 2021
28 views
28 views

Estiu 2021

Redacció - 20 de juny de 2021
Educació bàsica financera
29 views
29 views

Educació bàsica financera

Redacció - 20 de juny de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
591 views
591 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 20 de juny de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com