0 Shares 475 Views

Dincat impulsa la campanya ‘No som invisibles’ i critica el “desemparament” viscut durant la pandèmia.

5 de desembre de 2020
475 Views

Per Social.cat / AMIC – Redacció / Imatge: David Knudsen (Unsplash) –

“Desconegudes i discriminades”, així se senten les persones amb discapacitat intel·lectual.

Dincat ha lamentat el desconeixement i la discriminació que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i ha criticat el “desemparament” que ha viscut el col·lectiu durant la pandèmia, així com les seves famílies i els professionals que hi treballen. L’organització ha llençat la campanya #NoSomInvisibles, coincidint amb la commemoració aquest dijous del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Segons reconeix Dincat, aquest desconeixement de les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, tant en l’àmbit administratiu, polític, social com sanitari s’ha fet “més evident que mai” el 2020 amb la vulneració de drets de les persones amb discapacitat.

L’organització adverteix que aquest desconeixement comporta situacions discriminatòries, prejudicis i estereotips i polítiques insuficients que no garanteixen la implementació de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada  per l’ONU el 2006.

En aquest sentit, l’entitat ha reclamat posar en marxa un permís retribuït per a les persones que s’hagin de fer càrrec d’una persona amb discapacitat a conseqüència de la Covid-19, així com l’eliminació del copagament o el desenvolupament de suports i serveis addicionals que facilitin un model de vida més independent i evitin el sobre cost, tant econòmic, com físic i emocional, dels familiars.

Dincat assegura que tant les persones amb discapacitat com les seves famílies “es van trobar soles” a l’hora d’afrontar la pandèmia, i ha lamentat que l’“infrafinançament crònic”, la “intolerable” llista d’espera per a serveis essencials i la manca de recursos “posa en perill la qualitat de l’atenció a les persones”. L’infrafinançament, agreguen “ha posat al límit el sector i posa en perill la qualitat d’atenció a les persones en moments d’extrema necessitat”.

Davant d’aquesta situació, l’organització ha reclamat participació directa i activa en la presa de decisions, amb l’objectiu de ser escoltats per l’administració pública a l’hora de definir polítiques que els afectin. També demanen l’impuls de polítiques sòlides de no discriminació, l’actualització de tarifes i subvencions i la posada en marxa d’un pla d’inversions i creació de llocs de feina.

També ha reclamat accions urgents en l’àmbit escolar, entre els quals, impulsar “protocols específics, clars i dignes” per a escoles, serveis residencials o d’atenció diürna i informació “clara, de fàcil comprensió i accessible”. Aquest dijous a les 11 del matí es reuniran entitats, persones i familiars amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès per tal d’abordar les seves inquietuds i demandes del col·lectiu.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com