0 Shares 1111 Views 1 Comments

Com viu el confinament la Montse Carrera.

24 d'abril de 2020
1111 Views 1

Nom: Montserrat Carrera Moreno

Edat: 55 anys estrenats en confinament (7 d’abril)

Viu a: Andorra.

Quina feina hi feu aquí habitualment: Administració i comptabilitat

Com ho viviu aquests dies i com ho porta la gent d’aquí:

Jo diria que en general es viu amb resignació i acceptació. Sempre hi ha qui desobeeix i no fa cas de res, però és una minoria.

El dia 13 de Març el cap de Govern d’Andorra es dirigeix a tota la població i ens confirma que s’ha detectat un brot de Covid-19, i per tant, hem de quedar-nos tots a casa en quarantena. Tots som coneixedors de com estan les coses als països veïns, i Govern actua de forma assenyada, té clar que és un tema molt seriós i prioritza el benestar dels ciutadans abans que l’economia. Automàticament es tanquen gairebé tots els comerços del país a excepció dels serveis imprescindibles com farmàcies, botigues d’alimentació i gasolineres.

Des de l’inici, cada dia el Ministre de Salut i el Ministre de finances ens posen al dia de la situació del país. Hem conegut un Ministre de Salut proper i empàtic que es preocupa per la ciutadania.
No es pot negar que el Govern està fent un esforç titànic per intentar minimitzar les terri-bles conseqüències econòmiques que sorgeixen i sorgiran de tot això. S’ha creat la nova llei Òmnibus però com la majoria de vegades mai pot ser a gust de tothom i aquí és on es comencen a generar fortes desavinences.

Ara ja portem més de 36 dies de confinament i hem començat a sortir al carrer durant 1 hora al dia. Els dies parells ho fan les persones que viuen als immobles amb número pa-rell, i els dies imparells ho fem els que habitem en els imparells.

Segur que esteu molt ben informat del nostre confinament a casa. Què n’opineu de la gestió de la pandèmia per part dels polítics catalans i espanyols:

És una situació molt complexa i personalment penso que governi qui governi mai serà a gust de tothom, però a priori, sembla obvi que globalment no s’està actuant de forma mas-sa responsable, massa interessos contradictoris, Egos massa crescuts i poca humilitat.

Prefereixo quedar-me amb les iniciatives dels ciutadans on neix una part altruista i solidària que demostra que la unitat fa la força quan es mira en una mateixa direcció, i que el treball en equip suma i construeix, mai resta. Tant de bo alguns polítics en prenguessin bona nota i fessin el mateix.

Prefereixo quedar-me amb la mainada que són capaços d’adaptar-se a qualsevol circums-tància i donar-li color. I no puc oblidar a la natura i amb quina facilitat es recupera quan desapareix la nostra irresponsabilitat.

Aquests dies veig les dues cares d’una moneda i em ve al cap una fàbula sobre dos llops que penso ens pot servir a tots per fer una bona reflexió personal, a veure què en pen-seu:

Un matí un vell indi Cherokee li va explicar un conte al seu nét sobre una batalla que suc-ceeix a l’interior de totes les persones.

L’avi li va dir:  “Fill meu, la batalla és entre dos llops dins de tots nosaltres.
Un és Malvat: És ira, enveja, gelosia, tristesa, pesar, avarícia, arrogància, autocompas-sió, culpa, ressentiment, inferioritat, mentides, fals orgull, superioritat, ego.
L’altre és Bo: És alegria, pau, amor, esperança, serenitat, humilitat, bondat, benevolèn-cia, empatia, generositat, veritat, compassió i fe”.
El nét ho va meditar per un minut i després va dir al seu avi:
“Avi, és veritat que tots dos són dins nostre, però al final… quin llop guanyarà?”
L’ancià Cherokee simplement li va respondre:
“Aquell a qui tu alimentis”

I jo us convido a una reflexió sincera i personal, i us demaneu el següent:
– A quin llop vull alimentar? -A quin estic alimentant?

1 Comentari

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
35 views
35 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
28 views
28 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
32 views
32 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
44 views
44 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com