0 Shares 650 Views

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 19 de juny de 2022 Corpus Cicle -C-

Comunions:
El diumenge dia 12 de juny es van acostar per primera vegada a la taula de l’Eucaristia els infants: Queralt Correro Perales, Martina Hernández Míels, Gabriel Beltran Pubill, Marina Beltran Pubill, i Izan Baena Herrans. La nostra felicitació a totes aquestes famílies.

Festa de Sant Joan:
Al no ser Festa de precepte la missa NO hi haurà missa a la parròquia.

Monument amb pans i peixos a Tel Hardar que recorda aquest miracle que segons diversos narradors descriuen, seria coherent amb el lloc que ens indica la tradició, i que es troba a l’antiga ruta de la Decàpolis (la ruta de les 10 ciutats romanes que formaven part de l’imperi Romà a Orient) i que passa al costat del llac de Galilea, lloc que és conegut amb el nom de Tel Hardar.
El nostre sentit comú ens diu que aquella multitud que seguia a Jesús no va pas sortir de casa sense quelcom per menjar, no eren pas rucs…, és clar que no ho eren! Però, si que eren prudents pensant que si treien el menjar que portaven els altres els ho prendrien. Jesús va fer treure els pans i peixos que els deixebles portaven i la resta els va seguir i en va sobrar i tot. En realitat, Jesús volia mostrar-nos la necessitat de fer les coses en equip, de compartir, aquest és el gran miracle:

Multiplicació dels pans i peixos
Evangeli Lc 9,11b-17
“Un dia Jesús parlava del Regne de Déu a la gent i curava els qui en tenien necessitat. Veient que començava a fer-se tard, els dotze anaren a dir-li: «Acomiadeu la gent. Que vagin a passar la nit als pobles o a les masies del voltant, i puguin trobar-hi queviures; aquí és un lloc despoblat». Jesús els digué: «Doneu-los menjar vosaltres mateixos». Ells respongueren: «Només tenim cinc pans i dos peixos. Hem d’anar nosaltres mateixos a comprar menjar per tota aquesta gentada?». Tots plegats eren uns cinc mil homes. Ell digué als deixebles: «Feu-los seure en grups de cinquanta». Els deixebles ho feren i tothom s’assegué. Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i els donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tothom en menjà tant com volgué i recolliren dotze coves de les sobres”.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La Tercera Joventut a Cervera
109 views
109 views

La Tercera Joventut a Cervera

Grup Tercera Joventut - 30 d'abril de 2024
Frase de la setmana. Joan Tudela
7637 views
7637 views

Frase de la setmana. Joan Tudela

Redacció - 29 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com