0 Shares 1252 Views

Parlem amb Ruth Guerrero

2 de juny de 2022
1252 Views

PARLEM AMB RUTH GUERRERO

Ruth Guerrero Rodríguez, 45 anys i natural de Viladecans, és una santfruitosenca d’adopció des de l’any 2003. Llicenciada en ingeneria industrial, ha exercit 20 anys en l’àmbit de la consultoria com a enginyera i des de fa 6 anys és l’Enginyera Municipal a Sant Fruitós de Bages.

Però si per no fós poc, la Ruth és més coneguda a la nostra comarca per ser l’actual Presidenta del Centre d’Esports Manresa, club de referència en el món del futbol a la Catalunya central, i que recentment acaba d’ascendir a la Segona Divisió RFEF.

MONTPEITÀ.- Ruth, com va això que una Enginyera Industrial de Viladecans, esdevingui presidenta del CE Manresa?

 RUTH.- Atzar i casualitats de la vida, ha,ha… tot això comença quan jo vinc a estudiar enginyeria a la FUB, podriem dir que per error. Jo havia demanat plaça a Barcelona i com a segona opció a Terrassa, el cas és que vaig, això pensava jo, a Terrassa, però per un error en els codis d’inscripció, la meva segona opció era Manresa! així que ja em veig estudiant la carrera a Manresa.

Aquí vaig coneixer a qui seria el pare del meu primer fill i així és com vaig ja a establir-me aquí més enllà de la meva formació professional i així va començar, també, la meva relació amb el món del futbol, com a mare de jugador.

Vaig coneixer després la meva actual parella, en José Maria Listán, veí de Sant Fruitós i amb qui tinc dos fills, i és a través d’ell que el futbol esdevé tema “sagrat” a casa nostra, doncs ell, és un apassionat d’aquest esport.

I de mare de jugador a la junta…

El cas és que a finals de 2019, amb el CE MANRESA, acabat de pujar a tercera divisió havent dimitit el President Correa i el club en fallida, agafa les regnes del club el seu segon, Luís Villa i ell busca suports per conformar una directiva, a la que em sumo per aportar el meu gra de sorra, però no ens entenem amb en Villa quan demanàvem un estat de comptes clars per saber com actuar, i aquest acaba dimitint quan la Federació Catalana suspèn 12 partits del futbol base pels reiterats incumpliments de l’entitat.

En aquest moment, junt amb altres companys, decidim formar una junta gestora després d’una petició de l’Ajuntament, junta que compta d’inici amb un suport econòmic del consistori, que, a petició dels companys, passo a presidir.

Ara un ascens de categoria, s’ha fet bé la feina, doncs…

Bé, agafem les regnes del club al febrer del 2020, i un mes després arriba la Còvid! la cosa no començava massa bé, però aquesta situació ens va permetre no tenir practicament despeses i centrar-nos amb feines de implementar les solucions que teniem plantejades per sanejar el club.

Avui comptem amb el suport econòmic de més de 40 empreses a part de l’Ajuntament, i treballant des del realisme i l’austeritat, la cosa s’ha revertit. Aquestes premises seran la que seguirem en aquesta nova etapa a la segona divisió.

I per reblar el clau, ara candidata a les eleccions de la Federació Catalana de Futbol…

Em considero una persona “guerrillera” i, sovint, una cosa porta l’altra. Un cop dins el CE MANRESA, ens adonem de la inoperància i acomodament dels dirigents de la FCF, més pendents de les seves cadires que d’ajudar els clubs, així que amb altres presidents de tercera, ens reunim amb la FCF per fer paleses les nostres reclamacions i inquietuts, al no rebre cap resposta ni solució, m’implico en formar una candidatura per les eleccions que s’han celebrat no fa ni una setmana.

Les eleccions han revalidat la candidatura d’en Soteras, quedant la vostra, encapçalada per Talavera, que semblava favorita, en segon lloc per només 26 vots…

Una llàstima, però hem decidit impugnar els resultats. Nosaltres portavem mesos visitant  i incorporant adhesions de molts clubs, el què vol dir, vots. El cas és que el mateix dia de les eleccions, es canvia el cens, i passa a votar gent que fins fèia quatre dies no formaven part de la junta de cap club, clubs, que ens havien donat suport. Veurem com acaba la cosa.

Déu ni dó de la feina que et busques a part de la d’enginyera municipal!!! moltes gràcies Ruth, estarem atents als esdeveniments.

Gràcies a vosaltres

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com