0 Shares 583 Views

Parlem amb l’Albert Canal

2 de maig de 2022
583 Views

MONTPEITÀ.- L’Albert Canal és el responsable de NAT’S SPORT, centre dedicat a l’oferta esportiva en diversos vessants, amb instal·lacions i espais pensats per la pràctica de l’esport tant per qui s’inicia com per persones més experimentades per realitzar els seus entrenaments o preparacions concretes, organitza múltiples activitats per petits i adults, i gaudeix d’una dilatada trajectòria al nostre poble, que s’allarga ja 29 anys.

Una de les activitats de NAT’S SPORT és la coneguda “CURSA DEL NAT’S”, acte protagonista aquest cap de setmana passat en l’oferta esportiva comarcal.

Albert, quantes edicions de la “cursa del Nat’s” s’han celebrat?
ALBERT.- Doncs amb la d’aquest any ja en són 8 edicions, vàrem celebrar la primera l’any 2013, coincidint amb els 20 anys de la fundació del Nat’s. Cal dir, que els dos darrers anys 2021 i 2020 no la vàrem organitzar per motiu de la pandèmia… aquest any hi hem tornat amb ganes.
M.- Dos anys en blanc, doncs… com s’ha rebut aquesta tornada de la cursa?… hi ha hagut una bona resposta?
A.- Doncs crec que molt bona, aquest tipus d’esdeveniment van creant com una cita anual pels participants i això fa que any rere any es vagi consolidant i captant més participants, en produir-se aquest “trencament” en la continuïtat, per la pandèmia, es pot estroncar la inèrcia, potser per això no s’ha assolit la xifra de participants del 2019 (221), però han estat 171 els inscrits, xifra que, donades les circumstàncies, és un èxit de què n’estem molt contents.
M.- Sabeu d’on són majoritàriament els participants a la cursa?
A.- Ve gent de fora, però majoritàriament són de la comarca. Cal tenir en compte que l’oferta de curses a tot el territori català és enorme, per tant, la proximitat també tiba. L’oferta, com deia, és molt gran, aquest any coincidia amb la famosa cursa de “EL CORTE INGLÉS” però fins i tot a nivell de comarca, ja que el mateix dia hi havia una caminada a Sallent, tot plegat fa que algun o altre participant resti, d’aquí que estiguem molt contents de l’acollida aquest any.
M.- Parles de caminada, a la cursa del Nat’s es combina, però, caminar i córrer, “running”, que se’n diu amb la cada vegada més estesa terminologia anglosaxona…
A.- Sí, la cursa s’ha organitzat amb dues distàncies, 7,5 km per fer corrent o caminant, i 15 km per fer només corrent, per camins, amb desnivell, donant així opció a què un ampli ventall de gent pugui participar-hi.
M.- És potser una fórmula per combinar en un mateix esdeveniment esportiu la competició i la participació més lúdica…
A.- Aquesta és la idea també, hi ha uns premiats per temps en les àrees de running tant en 7,5 com en 15 km, però això barrejat amb l’opció de la caminada de 7,5 km, al final, de fet, tots els participants reben una recompensa en forma de refrescs varis i una botifarra amb pa amb tomàquet per recuperar forces! També, a l’acabar es realitza un sorteig de 15 regals entre tots els participants, gentilesa d’empreses col·laboradores com ESPORTS SAGI, OUTLET-PLUBLISTAMP, amb lots de material esportiu, MARISQUERIA CAN LADIS, amb 4 menús i CAFETERIA DEL NATS amb un lot d’un pernil i vi.

M.- Doncs, Albert, moltíssimes felicitats per aquesta vuitena cursa, i també, per la trajectòria de l’entitat NAT’S SPORT, a seguir!
A.- Gràcies a vosaltres.

Si algú vol conèixer els resultats, temps, guanyadors… de la cursa, pot fer-ho consultant el blog de NAT’S: cursanats.blogspot.com

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com