0 Shares 541 Views

Sant Fruitós inaugura l’Espai de la Memòria i col·loca dues llambordes Stolpersteine

9 de febrer de 2022
541 Views
Per: Jaume Grandia

Diumenge 30 es va inaugurar l’Espai de la Memòria i es van col·locar dues llambordes Stolpersteine als jardins de la plaça de la Vila, just darrera l’edifici de l’ajuntament.
L’acte presidit per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan i presentat per la regidora de Cultura i Festes, Laia Feliu, va comptar amb la presència de Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic; Josep Sinca, nebot d’Artur Cura, un dels santfruitosencs assassinats en un camp de concentració alemany; Victòria Soler, professora de l’Institut Gerbert d’Aurillac, i alumnes d’aquest centre que han realitzat el projecte de recerca i visita als camps de concentració.
Àdria Mazcuñan va explicar que s’inaugurava aquest nou espai presidit per l’ escultura “Memòria”, obra de l’artista local Neus Serra en record dels santfruitosencs i santfruitosenques víctimes de la guerra civil espanyola i de la segona guerra mundial, i també es col·locaven dues llambordes, impulsades per l’artista alemany Gunter Demnig, en homenatge en record a Antonio Escalé Claramunt i Artur Cura Bosch, dos santfruitosencs que van morir al camp de Mauthausen els anys 1941 i 1942 respectivament.
Vicenç Villatoro en el seu parlament va recordar que: “…el dolor no es cura amb l’oblit, el dol no es fa oblidant, el dol es fa recordant i sabent. Avui amb aquest reconeixement també volem acompanyar les famílies en el seu dol”.
Victòria Soler, els ex-alumnes Bernat Bernabeu i Marc Grau, Carla Altimiras (1r Batxillerat) i Lluc Grandia (2n Batxillerat) van comentar el projecte de recerca fet a l’Institut amb col·laboració amb l’Ajuntament i família Sinca Cura. També l’experiència viscuda en els viatges als camps de concentració, que per culpa de la pandèmia no han pogut realitzar aquests dos darrers cursos.
Els músics del col·lectiu “Música per la llibertat”, van aportar la part musical interpretant “El cant dels ocells”, “Himne a l’alegria”, “Bella Ciao”, i “Els segadors”, himne amb el que es va cloure l’acte, mentre el nombrós públic que hi assistia, dipositava roses al monument i a les llambordes.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
96 views
96 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1390 views
1390 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1235 views
1235 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com