0 Shares 451 Views

Etalentum Anoia&Bages i AMPANS col·laboraran per ajudar les empreses a complir amb la Llei de la Discapacitat, l’antiga LISMI, amb la inserció laboral de persones amb necessitats de suport.

31 de maig de 2021
451 Views
Per: Comunicació Ampans 

La consultora manresana de selecció de personal   i la fundació, treballaran conjuntament per donar resposta a les necessitats de les empreses que volen incorporar a les seves plantilles persones treballadores amb discapacitat.

La Fundació AMPANS i la consultoria de selecció de personal Etalentum Anoia&Bages  han signat un conveni de col·laboració per tal de  treballar  conjuntament  per  la  inclusió  sociolaboral  de  persones  amb  discapacitat  i  en situació de vulnerabilitat social.

La col·laboració sorgeix arran de la necessitat de l’empresa amb seu a Manresa de donar resposta  als  seus  clients  que  volen  incorporar  persones  amb  discapacitat a les seves plantilles. El Servei d’Inserció laboral d’AMPANS es compromet a posar a disposició de les empreses que contracten els serveis d’Etalentum Anoia&Bages, el seu equip de professionals per ajudar-los en el procés d’incorporació de persones amb necessitats de suport i presentar candidats amb característiques adequades al lloc de treball a ocupar dins el procés de selecció. La Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social recull  que les empreses amb una plantilla de 50 persones o més, ha de reservar el 2% de llocs de treball a persones treballadores amb discapacitat.

AMPANS també es posarà a disposició de les empreses clients d’Etalentum  per oferir-los el seu catàleg de prestació de serveis laborals, com ara els serveis de neteja o de jardineria, o la secció de Serveis a la Indústria, entre d’altres. La Llei contempla la contractació de serveis d’un Centre Especial de Treball com a mesura  alternativa a la reserva de contractació directa de persones amb discapacitat, en cas que l’empresa no pugui oferir cap lloc de treball adequat.

La llei encara preveu unes altres mesures alternatives com ara la posta en marxa d’un enclavament laboral, és a dir que un equip de treball d’un Centre Especial de Treball es desplaça temporalment a l’empresa contractant del servei, per desenvolupar-hi  una tasca o serveis que guardin una relació directa amb l’activitat normal d’aquesta.

I les empreses tenen encarar la possibilitat de complir amb la llei, amb donacions patrocinis dels projectes d’una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.

El conveni l’han signat la gerent d’Etalentum  Anoia&Bages, Marta Marín, i el director general d’AMPANS, Toni Espinal. Per Marta Marín“ anar de la mà d’AMPANS i dels seus professionals, donarà als  nostres clients seguretat en l’aposta per la inserció laboral. Addicionalment, enfortim el nostre compromís amb el territori en ambdues comarques, establint  sinergies amb partners de qualitat i proximitat que ens permetran aportar i oferir oportunitats laborals reals per aquests col·lectius alhora que presentar als nostres clients solucions vàlides, pròximes i amb el suport i acompanyament d’ambdues entitats en la contractació d’aquests perfils”.

Imma Pallarès, responsable del Servei d’Inserció d’AMPANS, Marta Marín, gerent d’etalentum, i Toni Espinal, director general d’AMPANS

Per part d’AMPANS, Toni Espinal, posa en valor el compromís  d’Etalentum Anoia&Bages per esdevenir “ un pont facilitador entre les empreses i l’entitat, i  treballar  conjuntament  per  un  territori  socialment  més responsable”.

El Servei d’Inserció d’AMPANS va atendre l’any passat més de 800 persones a través de diferents programes d’orientació, formació i acompanyament a la inserció, mentre que el Centre de Noves Oportunitats acompanya prop de 400 joves que han abandonat els estudis de forma prematura i no tenen cap ocupació. Els professionals d’aquests dos serveis d’AMPANS acompanyen les persones que  necessiten suport per poder trobar sortides de cara al seu futur formatiu i laboral.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com