0 Shares 406 Views

El Territori diu prou: Renovables SÍ però així NO a Sant Fruitós

7 de maig de 2021
406 Views
Text i foto: Som Natura Pla de Bages

Campanya “El Territori diu prou: Renovables SÍ però així NO a Sant Fruitós
L’entorn natural i agrícola del nostre municipi ha estat sotmès en els darrers anys a una forta pressió per la construcció de àrees industrials i xarxes viàries que l’han degradat i debilitat intensament. Ara, la implementació de megaparcs fotovoltaics pot fer que definitivament perdi el seu valor i funció com a espai de natura i oci que tant apreciem els santfruitosencs i santfruitosenques; recentment, la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat de Catalunya ha acceptat com a viables gairebé 100 Ha de terreny als Plans de Les Oliveres i als de Santa Anna per encabir 2 projectes amb més de 91,000 panells solars, just a banda i banda del polígon industrial semi-abandonat de la Carretera de Berga.
Si bé la transició de l’ús d’energies basades en combustibles fòssils cap a energies renovables és imprescindible donada l’emergència climàtica, aquesta no es pot sustentar en una major degradació de l’entorn natural no només del Pla de Bages sinó de moltes altres zones de Catalunya que es veuen afectades per aquest pla del Govern de la Generalitat. Per aquest motiu, són moltes les entitats i ajuntaments de Catalunya que s’estan mobilitzant aquests dies per dir prou a aquest pla i per demanar un nou enfoc molt més sostenible i respectuós amb el territori.
A Sant Fruitós, tant l’Ajuntament com l’entitat Som Natura Pla de Bages estan duent a terme accions per aturar la implementació definitiva dels dos projectes que amenacen el nostre municipi. Per una banda, L’Ajuntament ha demanat la suspensió temporal de llicències, ha posat un recurs de reposició dels projectes ja sol·licitats i ha proposat una Modificació Puntual d’aquests projectes a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona. Per una altra banda, Som Natura Pla de Bages està organitzant conjuntament amb altres plataformes mobilitzacions per conscienciar la població del greuge que suposen aquests projectes per al territori. En concret, aquest proper diumenge dia 9 de maig es farà una marxa amb cotxes, tractors o bicicleta des del Palau Firal de Manresa fins al Congost, amb sortida a les 11. Animem als santfruitosencs i santfruitosenques a participar-hi! Hem quedat a les 10:30 per sortir tots plegats del “Último de la Fila”. És molt important que defensem el nostre entorn d’agressions irreversibles

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com