0 Shares 752 Views

Abocaments i la pràctica del plogging

16 de març de 2021
752 Views
Text i fotos: Martí Santmartí Sala

Arran dels confinaments locals i comarcals, hem trobat que a prop de casa tenim rutes molt boniques i que potser mai ens n’havíem adonat. Malauradament, també hem trobat que persones incíviques hi fan abocaments il·legals com els de les fotos adjuntes. Si us en trobeu davant d’algun, podeu enviar-nos per email fotos amb el vostre mòbil tot adjuntant la ubicació de l’abocament de residus. Nosaltres n’informarem al municipi pertinent i en veure’m el resultat ben aviat.

Aquí us passem fotos de l’abans i el després dels abocaments trobats a prop del Mas d’Olzinelles.

Foto: Martí Santmartí Sala

Foto: Martí Santmartí Sala

També volem fer esment que algunes persones quan surten a passejar, córrer o anar en bicicleta, ja sigui expressament o involuntària, deixen al seu pas envasos de begudes, mascaretes, papers o embolcalls d’aliments. El 2016 va néixer a Suècia una iniciativa que serveix per reduir aquests residus que s’aboquen durant les nostres sortides a la natura, el plogging. És una pràctica que combina l’exercici físic amb la recollida de residus que té molt d’èxit a gran part d’Europa i els Estats Units. Si algú vol posar-la en pràctica només cal portar una bossa i recollir deixalles mentre fa esport o camina. Cadascú tria el seu grau d’esforç. Si les persones preocupades per la natura comencem a practicar el plogging de ben segur que en poc temps trobarem camins i corriols molt més nets i bonics.

Podeu llegir informació sobre la pràctica a Catalunya del plogging aquí:

https://www.rac1.cat/info-rac1/20190130/4693479941/plogging-esport-ecologic-recollir-escombraries-cuidar-planeta-brossa-deixalles.html

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com