0 Shares 2531 Views

El Bateig de Jesús al riu Jordà

9 de gener de 2021
2531 Views

 

Per: Imma Nadal.-

L’Evangeli que llegirem el proper diumenge 10 de gener parla del baptisme de Jesús al riu Jordà per part de Juan el Baptista.

Comentari:

Joan es cobria el cos amb pell de camell i anava descalç. A Judea, només estava permès portar calçat el qui tenia propietats. La resta eren considerats esclaus. Joan no era cap esclau i anava descalç en senyal d’humilitat. Deia que ell no era digne ni de treure les sandàlies a qui vindria després d’ell, referint-se a Jesús.

Joan batejava al riu Jordà demanant el penediment dels pecats i, Jesús, que era cosí seu, s’hi va presentar un dia per a ser batejat. Però Joan protesta i diu que és ell qui hauria de ser batejat per Jesús. Jesús respon:

—Deixa’m ara, doncs convé que així complim tota justícia— fent referencia a la profecia de Malaquías (3:1), que va escriure a l’any  400 a C. I que en aquell instant s’estava donant compliment.

Llavors, Joan va batejar Jesús i es va sentir una veu que deia “Aquest és el meu Fill estimat, en qui m’he complagut”.

Això va passar en temps de Tiberí Cèsar, en els dies que Herodes era rei de Judea. Posteriorment, Herodes,  va fer tallar el cap a Joan.

Al principi del cristianisme es creia que per a ser batejat amb aigua ja  erets seguidor del Mestre però no és suficient. En moments de crisi sembla que tots ens recordem de Déu, que la nostra fe augmenta i que escoltem més la Paraula.

Actualment convivim amb diferents cultures i encara que algunes volen imposar la seva fe a la força, els cristians hem d’empatitzar amb els altres, treballar per a la unitat i per a fer un món millor.

Ens queixem que les esglésies estan buides però no ens parem a escoltar… Déu ens està demanant que estiguem atents a noves formes de trobada segons els temps actuals.

L’Esperit de Déu —anem a l’església o no— sempre està present. És com una llum que no s’apaga mai i que l’hem de saber trobar en l’entorn en el qual cada un de nosaltres ens movem.

El rostre de l’Església ha de reflectir en tot moment l’amor, la justícia i la pau que Jesús ens ensenya.

Feliç setmana!

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com