0 Shares 1769 Views

Nota informativa setmanal de la parròquia. Diumenge 13 de juny de 2021 diumenge 11è del temps ordinari de any     ̶ B ̶

12 de juny de 2021
1769 Views
Per: Consell de la Parròquia de Sant Fruitós de Bages

 

BAPTISME:

El dissabte dia 5 van rebre el sagrament del Baptisme, en  Marcel, i les germanes Laia i Alba. Felicitats als seus pares i padrins.

 

PRIMERES COMUNIONS:

El diumenge dia 6 de Juny van rebre per primera vegada a Jesús Sagramentat les Nenes Laia i Núria. La nostra enhorabona als seus pares i la resta de la comunitat parroquial que ens varen acompanyar en aquest dia.

 

La paràbola de Gra de Mostassa (Evangeli Marc 4,26-34)

 

El gran científic, teòleg, paleontòleg, i filòsof francès, Pierre Teilhard de Chardin buscava arguments a favor d’una possible convergència entre ciència i consciència, matèria i esperit, i física i metafísica. Va investigar i reflexionar sobre la teoria de la evolució i va aportar una visió convergent i integradora de la mateixa.  En el seu pensament la evolució no sols afecta a la vida sinó a la matèria i a l’esperit. El temps és una dimensió a tenir en compte i, en ell, o amb ell, sorgeix el destí en majors nivells de complexitat i de consciència.

La evolució i  una major clarividència de l’home és central en la seva obra. Existeix un destí per a la humanitat, al que anomena Punt Omega. Durant la postguerra i fins els anys 70,  les autoritats eclesiàstiques espanyoles  consideraven com a “perillosa” la lectura de l’obra del jesuïta  T. De Chardin.

Quan ens impacientem per el lent progrés del regne de Déu, la saviesa de Teihard de Chardin, ens pot ajudar  i està en concordança amb l’Evangeli d’aquest proper diumenge, Marc 4,26-34: “confia en el lent treball de Déu” Nosaltres ens mostrem impacients per tal que tot arribi sense demora. Volem saltar-nos etapes intermèdies. Quan ens trobem en un camí  desconegut, de quelcom nou, ens tornem impacients.  No obstant, la llei de tot progrés indica que aquest ha de passar per algunes etapes d’inestabilitat i que això ens pot portar més temps del que voldríem.

Treballem doncs per aportar la nostra contribució, per petita que sigui, i no ens impacientem per veure els fruits.

 

De la llavor més petita en creix un gran arbre

Feliç setmana!

Consell parroquial de Sant Fruitós

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
36 views
36 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com