0 Shares 113 Views

L’Ajuntament projecta el futur desenvolupament de la façana nord del municipi prioritzant facilitar l’accés als veïns i veïnes al parc de la Torre del Sant Martí

113 Views

El document estratègic té com a finalitat planificar de forma unitària el desenvolupament de l’avinguda Lluís Companys i millorar la connectivitat entre el nucli i el parc de la Torre del Sant Martí.

Sant Fruitós de Bages disposa de dos grans parcs naturals: el parc del Bosquet i el parc de la Torre del Sant Martí. Mentre que el Bosquet és un punt de referència consolidat en el lleure dels veïns i veïnes, la Torre del Sant Martí és encara, avui dia, una zona natural que queda deslligada del nucli urbà, i no ha estat mai objecte d’un model de gestió ni d’un pla de manteniment adequats.

Per tal de planificar una solució futura en aquest sentit, l’Ajuntament està treballant en un document estratègic on es planifica el desenvolupament de tota la façana nord del municipi, on també es troba inclòs el parc.

Es tracta d’una zona d’unes 28 hectàrees que compren tota l’avinguda Lluís Companys i el seu entorn, fins als enllaços amb la C-16 per ambdues bandes.

Fins ara aquesta zona s’ha anat desenvolupant parcialment i sense una visió de conjunt. En aquest sentit, el document proposa diferents directrius per al seu futur desenvolupament amb l’objectiu de convertir aquest punt en una zona de concentració d’espais lliures i equipaments.

Es preveu que l’avinguda Lluís Companys sigui un nou eix verd que faria de transició entre el nucli i l’espai natural i que serà el vial que estructurarà tota la façana nord el que es preveu que permeti, en un futur, la connexió directa amb la C-16. En paral·lel a l’avinguda, es preveu un parc lineal que faci de transició entre l’espai urbà i el no urbà.

D’altra banda, també es planifiquen altres aspectes com la preservació i millora del parc, la creació de recorreguts interns pel mateix o la seva integració amb l’edifici de l’institut. També s’estableixen els criteris per a l’ampliació del parc en els seus dos extrems en contacte amb el municipi, i directrius per la configuració les portes de llevant i ponent.

Aquest document estratègic és una peça clau per tal de projectar el futur del municipi d’una forma coherent i endreçada.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record
48 views
48 views

Foto record

Jaume Grandia - 28 de març de 2023
El racó del lector
40 views
40 views

El racó del lector

Redacció - 28 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com