0 Shares 86 Views

L’Ajuntament impulsa la tercera edició del pressupost participatiu per tal que la ciutadania decideixi quines actuacions es duran a terme al municipi

86 Views

Es poden presentar propostes del 29 de març al 30 d’abril.

Els veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages poden decidir quines inversions o actuacions es realitzaran al municipi en el marc de la tercera edició del pressupost participatiu.

L’Ajuntament posa en marxa aquest mes de març, per tercer any consecutiu, aquest projecte de participació i implicació ciutadana destinant-hi una partida de 85.000 €.

El procés arranca el dimecres 29 de març amb l’obertura del període per a poder presentar propostes per part de tota la ciutadania, major de setze anys, i de les entitats locals. Els projectes es poden presentar fins al dia 30 d’abril.

Les propostes es poden entregar telemàticament a través d’una instància genèrica o presencialment a l’Ajuntament. En el moment de registrar la iniciativa cal adjuntar:

  • Formulari de la proposta (descarregable a santfruitos.cat i disponible a l’ajuntament)
  • Memòria descriptiva de l’actuació: descripció de la proposta, ubicació, necessitat a cobrir i pressupost de l’actuació

Les propostes presentades han de ser actuacions d’inversió o d’actuació puntual que suposin una millora pel municipi i que s’adeqüin a la normativa vigent.

Un cop recollides totes les propostes, l’equip tècnic municipal valorarà la viabilitat de cadascun dels projectes i el dia 2 de juny s’exposaran públicament totes les propostes finalistes.

Del 3 al 25 de juny serà quan tots els santfruitosencs i santfruitosenques majors de setze anys podran votar entre 1 i 2 propostes d’entre totes les presentades. La votació es realitzarà de forma telemàtica i també s’habilitaran les oficines de l’Ajuntament per a l’assistència de qui ho necessiti.

En el marc de la Festa Major d’Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes guanyadores d’aquesta edició. Recordem que s’executaran les propostes per ordre de votació, fins a exhaurir el pressupost de 85.000 €.

Es pot trobar tota la informació i documentació del pressupost participatiu 2023 a: https://www.santfruitos.cat/ambits/participacio

 

Projectes guanyadors anteriors edicions

Els pressupostos participatius són una iniciativa que va néixer el 2021 amb la voluntat de fer un pas endavant en termes d’implicació de la ciutadania.

Les edicions del 2021 i el 2022 han permès que un total de 7 projectes proposats per la ciutadania i les entitats locals s’hagin pogut impulsar.

Concretament en aquestes dues edicions s’ha pogut executar la conversió de l’espai exterior de la llar d’infants en un pati educatiu, s’ha instal·lat una tirolina a Pineda de Bages, el gimnàs del camp de futbol compta amb un nou aparell per a la pràctica esportiva, aquest mes de març s’obrirà al públic un jardí de papallones per a fomentar la biodiversitat d’aquests insectes, el municipi ja té instal·lades una cinquantena de caixes niu en el marc d’un projecte per a fomentar la nidificació d’aus al municipi, s’estan finalitzant els treballs de senyalització de noves rutes pel municipi que conformaran l’anella verda de Sant Fruitós de Bages i ja està redactat el projecte de reforma que ha de dotar l’escola Monsenyor Gibert d’uns sanitaris nous.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
36 views
36 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 24 de març de 2023
Editorial 1635
39 views
39 views

Editorial 1635

Brogit Difonem Cultura - 24 de març de 2023
Cartes dels lectors: Per Francesc Carreño
104 views
104 views

Cartes dels lectors: Per Francesc Carreño

Redacció - 23 de març de 2023
Foto record
52 views
52 views

Foto record

Jaume Grandia - 23 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com