0 Shares 1284 Views

EXPOSICIÓ D’IL·LUSTRACIONS “L’univers l’inventen les empremtes dels amants”, de Clara Oliveres

28 de març de 2021
1284 Views
 Text i foto: Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages

A la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages vam iniciar de forma ben lluïda la nova situació sanitària que permet organitzar novament activitats a les biblioteques. En el marc de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, el passat dijous es va inaugurar una exposició d’il·lustracions de l’artista santfruitosenca Clara Oliveres.

Les il·lustracions de la Clara són obres que acompanyen alguns dels poemes del llibre L’univers l’inventen les empremtes dels amants del poeta Josep Ballesteros. A l’acte d’inauguració vam poder comptar amb la presència de l’autor i de l’artista. Tots dos van valorar com a molt enriquidora l’experiència d’haver treballat de forma conjunta.

En Josep Ballesteros ha publicat aquest llibre que forma part d’una trilogia que té com a denominador comú l’amor, entès aquest sentiment com a vivència i acte d’entrega que ens transforma. El Josep ens va parlar sobre poesia i va recitar el primer poema del llibre i també ens va parlar de la Clara, de com des de la primera trobada va reconèixer la perfecta correlació entre l’emoció que ell havia posat en les paraules i la forma en què aquesta emoció es reflectia en els dibuixos que la Clara li enviava: el color blau, els traços reals, les posicions relaxades dels cossos…

La Clara Oliveres va explicar com era per a ella d’especial poder fer la seva primera exposició al seu poble, Sant Fruitós de Bages, i que la feia feliç que aquesta exposició sorgeixi com a part d’un llibre. Va agrair la llibertat i la confiança absolutes que li havia donat el Josep des del primer moment i també es va mostrar satisfeta de l’estètica, l’aire poètic i la mirada íntima que transmeten les imatges creades amb la inspiració dels poemes.

Aquesta exposició d’il·lustracions, acompanyades de fragments de poemes, es pot visitar a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages fins el dia 30 d’abril en horari d’obertura de la biblioteca. I teniu a la vostra disposició els tres llibres de poemes que ha publicat el Josep Ballesteros i que hem incorporat al fons documental de la biblioteca.

“L’univers l’inventen les empremtes dels amants

quan comprenen que la pell no els separa de cap paradís

i es desperten paisatges on tothom només hi veu una paret.”

  • Josep Ballesteros –

 

Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
46 views
46 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com