0 Shares 648 Views

Entrevista a Ferran Boixadós, president de l’APAES

12 de gener de 2021
648 Views

Per: APAES.-

“Som un lobby i treballem per aconseguir millores globals que facin més competitives les empreses”

Ferran Boixadós és el president de l’Associació de Parcs d´Activitat Econòmica de Sant Fruitós de Bages (APAES) des del passat mes de febrer, entitat a la qual està vinculat des del 2015. L’actual president és el CEO i quarta generació al capdavant de Boixadós Envasos Metàl·lics, empresa familiar amb més de 110 anys d’història que recentment s’ha traslladat a una nova nau del polígon industrial de la carretera de Berga.

-Quina és la tasca de l’APAES i què ofereix als seus associats?

Aglutinem el teixit empresarial de les diverses zones industrials de Sant Fruitós de Bages per fer pinya i ser un altaveu. Això fa que siguem un lobby empresarial, que representem tots els associats davant de les administracions públiques i que treballem per aconseguir millores globals que facin més competitives aquestes empreses. Vetllem per la millora de les infraestructures, fem seguiment de les actuacions que porta a terme l’Ajuntament a les diverses zones industrials, canalitzem totes les demandes i inquietuds de temes generals que podem tenir les activitats, etc. Són coses que difícilment les empreses podem fer de forma individual. 

-Per què és important que hi hagi una entitat com l’APAES que aglutini les empreses del municipi?

Perquè d’aquesta manera hi ha una veu única, un únic interlocutor. I això facilita que puguem aconseguir millores globals que reverteixen en les empreses però també en el municipi, que guanya en atractiu empresarial. I que puguem treballar projectes comuns, per exemple d’energia, d’infraestructures o mobilitat.

-Quina evolució ha seguit l’entitat des dels seus inicis, l’any 2013?

Durant aquests anys el nombre d’associats ha seguit una línia ascendent. Des d’un primer moment hem col·laborat amb l’administració pública, especialment l’Ajuntament. Això ha fet que poguéssim aconseguir millores en les infraestructures del municipi, com és el cas del desplegament de la fibra òptica, i també millorar la mobilitat amb la instal·lació de nova senyalització. Una altra cosa que hem aconseguit és que les empreses dels polígons industrials del municipi es puguin conèixer millor.

 -Quins són els punts forts de Sant Fruitós de Bages a nivell empresarial?

La diversificació del teixit empresarial. Que un municipi sigui molt divers pel que fa a sectors empresarials penso que és un benefici. Això permet molt networking, establir xarxes i sinergies entre empreses. També penso que cal destacar que Sant Fruitós és una localitat de tradició empresarial i que això segueix sent així avui en dia. Moltes empreses familiars establertes a la localitat han apostat no només per continuar al municipi, sinó també per desenvolupar-hi els seus plans de creixement com es el nostre cas. I per últim,  la posició geogràfica, que fa que gaudim d’una molt bona comunicació a les principals carreteres del nostres país. Això ens dona molts avantatges i competitivitat.

 -I quins els punts de millora?

Des del teixit empresarial no en tenim mai prou… Hem avançat, però encara voldríem unes millors infraestructures, unes millors telecomunicacions, uns millors accessos.

 -Quins són els principals reptes de l’entitat que vostè presideix?

Poder tenir totes les empreses dels polígons industrials de Sant Fruitós sota el paraigües de l’APAES i consolidar encara més la nostra activitat. Tenim ja una trajectòria d’uns anys però podríem dir que encara som una entitat jove i que tenim molt camí per recórrer. O sigui que continuarem treballant per seguir creixent i aportar valor tant als nostres associats com al municipi. La crisi que ens ha portat la pandèmia de la covid-19 ens fa veure més que mai la importància de treballar en xarxa.

-Quines són les principals demandes del teixit empresarial del municipi?

Aconseguir una rebaixa de la pressió fiscal per part de les administracions públiques, tenir uns polígons de primeríssim nivell pel que fa a infraestructures i que les polítiques d’ocupació siguin en concordança amb les necessitats de les empreses. És a dir, que les borses locals d’ocupació siguin realment útils. Tot això contribueix favorablement en la competitivitat de les empreses

-A l’hora d’ampliar les instal·lacions de la seva empresa, vostè ha apostat continuar a Sant Fruitós de Bages. Per què?

El meu pare va portar l’empresa a Sant Fruitós de Bages ja fa 40 anys. Actualment la meva família i jo vivim a Sant Fruitós, on ens sentim molt a gust i afortunats de formant part  d’un dels municipis més importants i amb projecció de futur del Bages. És per això que el projecte de creixement de l’empresa passava per continuar formant part de Sant Fruitós de Bages.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El ball
210 views
210 views

El ball

Redacció - 14 de setembre de 2021
Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .
72 views
72 views

Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .

Redacció - 14 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com