0 Shares 132 Views

35ena edició del Concurs Infantil de Contes Montpetit

15 de juny de 2024
132 Views

El passat divendres, 7 de juny, al Teatre Casal Cultural es va celebrar l’acte de lliurament de premis del 35è Concurs Infantil de Contes Montpetit, organitzat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages i el setmanari Montpeità.

En aquest concurs hi han participat els alumnes de 4t, 5è i 6è d’Educació Primària de les escoles del municipi: Monsenyor Gibert, Paidos i Pla del Puig. Enguany hi han pres part 329 alumnes d’aquests centres.

Va presentar l’acte la directora de la Biblioteca Municipal, Berta Villaran Serradesanferm. En el seu parlament va glosar l’esprit del premi Montpetit,  l’alta qualitat dels contes i que no hi havien guanyadors, sino finalistes.

A continuació, i després d’unes paraules de l’alcalde Joan Carles Batanés i del regidor de cultura Xevi Racero, es van escoltar els contes mentre a la pantalla es podien llegir-los i veure l’elaboració del dibuix de cada un dels contes. La creadora dels dibuixos va ser la santruitosenca Clara Oliveres que no va poder estar present a l’acte però va enviar un video explicant les seves sensacions i emocions mentre els llegia i dibuixava.

Desprès de cada conte, l’autor va rebre el dibuix original del seu conte i una bossa de la Biblioteca, que aquest any celebra el seu 35è aniversari i els 10 anys de la Biblioteca nova, amb un paquet de jocs de taula i material escolar.

En nom del jurat i del Montpeità va parlar Eva Fàbregas destacant la qualitat dels contes i les dificultats en que es va trobar el jurat per triar els contes guanyadors ja que n’hi havia molts de molt bons!

Es va acabar l’acte amb una fotografia de tots els participants que estaven al Teatre, jurat i representants de l’Ajuntament, Biblioteca i Montpeità.

Des del Montpeità felicitem a tots els participants, finalistas i no finalistes, però també felicitem el Jurat compost per representants de les escoles Monsenyor Gibert (Maria Dolors Fernández), Paidos (Iván Pozo) i Pla del Puig (Martí Cordón); de la Llar d’infants Les Oliveres (Maria Carme Cura), de l’institut Gerbert d’Aurillac (Alba Villarta), de la Biblioteca Municipal (Berta Villarán) i del setmanari Montpeità (Eva Fàbregas), pel seu bon fer a l’hora d’escollir els finalistas. No dubtem de que encara que no s’ho devien passar gaire bé a l’hora de la tria, les bones estones llegint els contes ho compensen. I de sobres!

 

CONTES FINALISTES

4t Educació Primària:

  • La biblioteca màgica. Autora: Vinyet Vazquez Sanfeliu.
  • El llibre de pastissos. Autora: Haydé Arranz.

5è Educació Primària:

  • Somriu per la vida i no per la foto. Autora: Daniela Riera.
  • Per què soc de color?. Autor: Alexia del Sar.

6è Educació Primària:

  • Un penjoll en herència. Autora: Ènia Mas Lao
  • La Barrufeta del  bosc. Autor: Guim Gannau

 

Tots aquests contes els podreu llegir en l’especial MONTPETIT que sortirà la setmana que ve junt amb el MONTPEITÀ i visualitzar-se en el canal de You Tube de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

https://www.youtube.com/watch?v=hFik_z9_NaM

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com